rondreis Tibet

DIVERS RONDREIS TIBET OVERZICHT

Rondreis Tibet

Rondreis India

Binnenkort zullen we hier diverse aanbieders presenteren voor een onvergetelijke rondreis. Laat je verrassen door de mogelijkheden en plan je wereldreis zo goed mogelijk. Wil je graag iemand vinden om samen mee op reis te gaan? Maak dan gebruik van onze speciale mogelijkheid om een reismaatje te vinden. We wensen je bij voorbaat veel inspiratie toe.

10 JAAR ERVARING

van verre reizen tot unieke wereldreizen

DIVERS AANBOD

bezoek de meest bijzondere bestemmingen

VOOR IEDEREEN

van enkele reizigers tot duo of wereldreizen in een groep

RONDREIS TIBET

wist je dat?


De Tibetanen wonen op het Tibetaans hoogland, in de Volksrepubliek China. De Tibetanen zijn een volk met een eigen taal en eigen cultuur, dat zeker de moeite waard is om een keer te bezoeken. De Tibetanen wonen op grote hoogte, waar hun lichaam zich in de loop van vele jaren vanzelf aan heeft aangepast. Het is prachtig om de nomadencultuur van de Tibetanen een keer van dichtbij te aanschouwen tijdens een rondreis en de invloed van het Boeddhisme op de hele cultuur, kunst, literatuur en muziek te ontdekken. Wist je dat er sinds de jaren 90 ook 3 bouwwerken uitgeroepen zijn tot Werelderfgoed? Ga tijdens je rondreis op zoek naar het Potala paleis, de klooster tempel Jokhang en de Norbulinka, het zomerpaleis van de Dalai Lama. Draag de traditionele kleding van de Tibetanen en ervaar hoe ze, zomer of winter, altijd lange gewaden en lange mouwen dragen. Dompel jezelf onder in deze bijzondere cultuur voor een ultieme beleving! De wegen in Tibet zijn tegenwoordig van goede kwaliteit, waardoor er steeds meer minivans rondrijden in plaats van de bekende, oude jeeps.

Echter is er sinds 2006 ook een mogelijkheid om de Himalaya Express te nemen. Deze treinverbinding loopt van Beijing naar Lhasa en is de hoogste spoorverbinding op aarde. Geweldig toch om meegemaakt hebben en aan je familie en vrienden te kunnen vertellen? De trein brengt je niet alleen naar een volgende plaats, onderweg kun je ook nog genieten van het prachtige landschap, zoals de uitgestrekte vlaktes en de top van de Himalaya. Lhasa is de hoogste hoofdstad van de wereld en is zeker een bezoek waard. Wist je dat het een van de meest religieuze steden van de wereld is? Voor een bezoek aan deze stad moet je wel een paar dagen uittrekken. Zoals gezegd ligt de stad op grote hoogte, waardoor je lichaam tussendoor moet wennen aan de hoogte alvorens je de stad kan bezoeken. Een ding is zeker; een rondreis in Tibet is een bijzondere en onvergetelijke ervaring! Ben je geïnteresseerd, vraag dan vrijblijvend meer informatie aan.

10 JAAR ERVARING

van verre reizen tot unieke wereldreizen

DIVERS AANBOD

bezoek de meest bijzondere bestemmingen

VOOR IEDEREEN

van enkele reizigers tot duo of wereldreizen in een groep

REISERVARINGEN DELEN?

een reismaatje vinden?


Wil je het komende jaar graag op wereldreis maar loop je tegen bepaalde vragen aan? Vragen zoals:

  • Is er iemand die samen een wereldreis wil maken?
  • Is er iemand van mijn leeftijd die interesse heeft?
  • Welke plaatsen moet ik zeker zien?
  • Wat zijn de do’s and don’ts in het land?

Logische vragen die door meer mensen in het verleden zijn gesteld en met ons zijn gedeeld. Hiervoor hebben we een GRATIS optie om al je vragen te stellen, mogelijk andere deelnemers te leren kennen of oproep voor een reismaatje te plaatsen.

Wat mag je verwachten?

  • Leer mogelijk je reismaatje kennen voordat je boekt
  • Stel al je vragen over vakanties of bestemmingen
  • Ga voordat je boekt alvast een keertje mee om andere deelnemers te ontmoeten (dansfeest, social avond, picknick etc.)
  • Ontvang exclusief Facebook boekingsvoordeel indien deze beschikbaar komt