rondreis Mongolië

DIVERS RONDREIS MONGOLIË OVERZICHT

Rondreis Mongolië

Rondreis India

Binnenkort zullen we hier diverse aanbieders presenteren voor een onvergetelijke rondreis. Laat je verrassen door de mogelijkheden en plan je wereldreis zo goed mogelijk. Wil je graag iemand vinden om samen mee op reis te gaan? Maak dan gebruik van onze speciale mogelijkheid om een reismaatje te vinden. We wensen je bij voorbaat veel inspiratie toe.

10 JAAR ERVARING

van verre reizen tot unieke wereldreizen

DIVERS AANBOD

bezoek de meest bijzondere bestemmingen

VOOR IEDEREEN

van enkele reizigers tot duo of wereldreizen in een groep

RONDREIS MONGOLIË

wist je dat?


Mongolië is een prachtig land, gelegen in Centraal en Oost Azië waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Wist je dat Mongolië het dunst bevolkte land van de wereld is? Het land ligt op de Mongoolse hoogvlakte en wordt gekenmerkt door toendra’s en steppegebieden in het noorden, dat overgaat in een bergachtig gebied in het midden van het land en tenslotte de woestijn in het Zuiden. De meeste bevolking leeft een nomadisch bestaan. Ze wonen in een ger of yurt, dat is een traditionele vilten tent. Ze voorzien zelf in hun eerste levensbehoeften door middel van veeteelt. Ze hebben hun eigen kudde dieren die ze vrij laten rondlopen. Het is een geweldige ervaring om deze bevolking van dichtbij te kunnen aanschouwen en te zien hoe primitief zij nog leven. De laatste jaren is er wel enige vorm van industrie in het land te vinden, met name in het noorden van het land in de vorm van mijnbouw en houtverwerking. De hoofdstad Ulaanbaatar geeft onderdak aan ongeveer ⅓ van de totale bevolking van het land.

Wanneer je je rondreis door Mongolië wilt starten op de meest denkbare memorabele manier, dan raden we je aan de Transmongolië express te nemen! Deze trein vertrekt vanuit Moskou en brengt je uiteindelijk naar Peking. Hierbij is het ook mogelijk om in de hoofdstad Ulaanbaatar uit te stappen voor een overnachting zodat je ook deze stad beter kunt leren kennen. De stad heeft ongeveer 1,3 miljoen inwoners, dat ervoor zorgt dat dit deel van het land het meest levendig is en hier de meeste mensen te vinden zijn om je reis mee te vieren. Genoeg van de drukke stad en op zoek naar wat meer rust en natuur? Er zijn ook rondreizen waarbij je het land ter paard kunt ontdekken. Rijd door de prachtige berggebieden, langs mooie meren en bezoek de nomadenstammen die nog zeer primitief en zelfvoorzienend leven. Een rondreis door Mongolië zul je niet snel vergeten en is een beleving die je leven zal verrijken!

10 JAAR ERVARING

van verre reizen tot unieke wereldreizen

DIVERS AANBOD

bezoek de meest bijzondere bestemmingen

VOOR IEDEREEN

van enkele reizigers tot duo of wereldreizen in een groep

REISERVARINGEN DELEN?

een reismaatje vinden?


Wil je het komende jaar graag op wereldreis maar loop je tegen bepaalde vragen aan? Vragen zoals:

  • Is er iemand die samen een wereldreis wil maken?
  • Is er iemand van mijn leeftijd die interesse heeft?
  • Welke plaatsen moet ik zeker zien?
  • Wat zijn de do’s and don’ts in het land?

Logische vragen die door meer mensen in het verleden zijn gesteld en met ons zijn gedeeld. Hiervoor hebben we een GRATIS optie om al je vragen te stellen, mogelijk andere deelnemers te leren kennen of oproep voor een reismaatje te plaatsen.

Wat mag je verwachten?

  • Leer mogelijk je reismaatje kennen voordat je boekt
  • Stel al je vragen over vakanties of bestemmingen
  • Ga voordat je boekt alvast een keertje mee om andere deelnemers te ontmoeten (dansfeest, social avond, picknick etc.)
  • Ontvang exclusief Facebook boekingsvoordeel indien deze beschikbaar komt